Hrvatski radio

Radio Pula

Pula: Svjetska premijera 'Thelme i Louise'

15.05.2014.

14:03

Autor: Danijela Dorani

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Istarskom narodnom kazalištu večeras svjetska premijera 'Thelme i Louise'. Predstava je nastala prema scenariju filmskoga hita s početka 90-ih godina.

U poznatome filmu Ridleya Scotta iz 1991. 'Thelma i Louise' Susan Sarandon i Geena Davis istražuju granice vlastite slobode, kao pojedinci i kao žene. Prema originalnom scenariju Callie Khouri, tekst je za izvedbu na kazališnim daskama preuredio Dalibor Matanić koji potpisuje i dramaturgiju te režiju predstave.

Glumačku ekipu čine: Helena Minić, Lana Gojak, Rade Radolović, Janko Popović Volarić i Senka Bulić kojoj je u njezinu bogatom glumačkom, redateljskom i producentskom radu, suradnja s Matanićem bila, kako kaže, jedno zanimljivo i lijepo iskustvo. Scenografi predstave su Deni i Martino Šesnić, autori glazbe Alen i Nenad Sinkauz, kostimografkinja Morana Cerovec, a za scenski je pokret bio zadužen Pravdan Devlahović.

Nakon večerašnje premijere na rasporedu je još nekoliko repriza. Sve su izvedbe na maloj sceni INK-a i počinju u 20 sati.

Poslušajte više u tonskom prilogu. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.