Hrvatski radio

Radio Pula

Pulski filmski festival ostaje Puli

16.01.2014.

15:46

Autor: Danijela Dorani

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Unatoč nedavnim medijskim nagađanjima da će se organizacija povjeriti vanjskoj produkciji, prema danas objavljenom Pravilniku o statusu i financiranju pulske filmske smotre, festival će i dalje organizirati Javna ustanova Pula film festival.

Ukinuta je funkcija umjetničkog ravnatelja, a njegov će posao obavljati tročlani umjetnički savjet. Mjesec dana nakon završetka javne rasprave o izmjenama Pravilnika o statusu i financiranju Pulskog filmskog festivala, pravilnik je danas objavljen u Narodnim novinama, a na snagu stupa za osam dana. 

Festival više neće imati umjetničkog ravnatelja nego tročlani Umjetnički savjet kojega iz redova istaknutih filmskih stručnjaka imenuje ministar kulture. Ravnateljica Pula film festivala Zdenka Višković Vukić ističe da je s dosadašnjim umjetničkim ravnateljem Zlatkom Vidačkovićem dobro surađivala, no podupire izmjene Pravilnika.

Novim pravilnikom mijenja se i sastav Festivalskoga vijeća u koje sada ulaze predstavnici Hrvatske udruge producenata, ali i više predstavnika lokalnih vlasti nego što ih je bilo do sada, poput primjerice, županijskoga pročelnika za kulturu. Osim izmjena Pravilnika, promjena će biti i u vodstvu festivala budući da je najavljen odlazak u mirovinu sadašnje ravnateljice Višković Vukić.

Više u tonskom prilogu. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.