Hrvatski radio

Radio Pula

RADIO X-ICA

29.03.2023.

12:00

Autor: HRT

RADIO X-ICA

RADIO X-ICA

Foto: HRT / HRT

U emisiji s pulskom pirsericom Luisom Del Bianco razgovarali smo o zastupljenosti pirsanja među mladima i studentima. Dok nam je profesor Igor Grbić predstavio svoju knjigu - zbirku poezije u prozi Nebesa urnebesa.

LUISA

LUISA

Foto: Denis Šele / HRT

Poznata pulska pirserica Luisa Del Bianco govori o povijesti, kulturi i umjetnosti pirsanja. Dotaknula se mogućih rizika i opasnosti kod pirsanja, ali podijelila je korisne savjete o održavanju i higijeni tog nakita. Je li još uvijek predrasuda nositi pirsing u našem društvu i postoji li stigma prilikom zaposlenja poslušajte u prilogu ispod. 

LUISA DEL BIANCO

IGOR GRBIĆ

IGOR GRBIĆ

Foto: Klara Horvat / HRT

Igor Grbić - književnik, pisac, prevoditelj, a uz to izvanredni profesor na Filozofskom fakultetu u Puli. U Gradskoj knjižnici i čitaonici u Puli predstavio je svoju, još jednu u nizu, zbirku poezije u prozi. U razgovoru nam otkriva od kuda dolazi inspiracija i ljubav prema poeziji te što je sve potrebno za stvaranje. Piše li za određenu publiku i koliko je čitanje i pisanje književnih djela važno za mlade i društvo u cjelini. I za kraj profesor Grbić pročitao je stihove iz zbirke pod nazivom Pjesma o svemu.


Igor Grbić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Radio X-ica

Radio x-ica emisija koja se bavi temama iz studentskoga života i promicanjem znanosti, a pokrenuta je u suradnji sa Sveučilištem Jurja Dobrile u Puli. Riječ je o prvoj takvoj emisiji HRT – Radija Pula koji se i na ovaj način želi približiti mlađim slušateljima, ponajprije studentima.

Poslušajte u Slušaonici