Hrvatski radio

Radio Pula

Savičenta pleše 15. put

18.07.2014.

08:22

Autor: Danijela Dorani

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Svetvinčentu večeras počinje jubilarni, 15. Festival plesa i neverbalnog kazališta. U četiri dana prikazat će se desetak predstava iz sedam zemalja svijeta, različitih plesnih izričaja.

Festival plesa u Savičenti ove godine okuplja plesne umjetnike iz: Hrvatske, Italije, Slovačke, Poljske, Španjolske, Belgije i Koreje.

Ljubitelji plesne umjetnosti moći će uživati u vrhunskim plesnim predstavama na otvorenom, od renesansnog kaštela Grimani do Mediteranskog plesnog centra i šarmantnih uličica i trgova, a ove godine doslovce i na zidinama kaštela Morosini Grimani gdje će se održati predstava kojom se i otvara festival 'Little Nemo' talijanske skupine Il posto. Radi se, objašnjava direktorica festivala Snježana Abramović, o vertikalnom plesu koji je već dobro poznat u svijetu. 

Sve predstave počinju u 21 i 30, a pojedinosti se mogu promaći na internetskim stranicama Festivala plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

3 dana

Pulska noć

Pulska noć