Hrvatski radio

Radio Pula

U Puli se otvara Athene Festival

09.09.2014.

15:39

Autor: Radio Pula

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

'Athene Festival' održat će se po prvi puta u Puli od 9. do 12. rujna. Obuhvatit će četiri programa pod zajedničkim nazivom 'Athene Festival - Ljeto u antičkim teatrima'.

Arheološki muzej Istre i Pula bit će domaćini i ponudit će svoje antičke teatre - Arenu i Malo rimsko kazalište, za pozornice bogatog programa.

Prvoga dana Athene Festivala održat će se 'Spectacvla Antiqva', povijesni spektakl koji prikazuje borbe gladijatora u drevnom Amfiteatru.

U srijedu je na rasporedu predstava 'Lazurd, el Viaje a través del agua', je od najtraženijih, gostujućih predstava španjolske skupine Senza Tempo.

Baletna predstava u sklopu 'Athene Festivala' bit će prikazana u četvrtak. Program 'Dal'Italia con amore' predstavit će Balletto del Sud s novom verzijom baleta 'Carosello italiano'.

'Athene Festival' završava u petak u Malom rimskom kazalištu, omiljeno mjesto Puljana koji su nekada u njemu gledali razne glazbeno scenske nastupe, pa će tako biti i završne večeri Festivala.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.