Hrvatski radio

Radio Pula

Večeras u Areni Šegrt Hlapić

21.07.2014.

16:13

Autor: Danijela Dorani

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Areni je sinoć prikazan drugi film iz nacionalne konkurencije 61. pulskog filmskog festivala: "Broj 55" Kristijana Milića. Publika ga je ocijenila s visokih 4,61. Treći domaći naslov u utrci za Zlatne arene je dječji film "Šegrt Hlapić" u režiji Silvija Petranovića, a bit će prikazan večeras u Areni ili u Istarskom narodnom kazalištu, ovisno o vremenskim uvjetima.

 

Šegrt Hlapić već je s uspjehom prikazivan u hrvatskim kinima no Arena je, kaže redatelj Silvije Petranović, ipak jedinstvena filmska pozornica a posebna je i publika. Osim režije, Petranović potpisuje i scenarij nastao na temelju dječjega klasika Ivane Brlić Mažuranić. Naslovnu ulogu tumači mladi Mile Biljanović. Tek mu je film, kaže, potpuno otkrio ljepotu stvaralaštva Ivane Brlić Mažuranić.

Projekcija počinje u 21:30 u Areni ili Istarskom narodnom kazalištu, ovisno o vremenskim uvjetima. Zbog moguće kiše odgođena je Kinoteka, novi festivalski program u sklopu kojega je na Brijunima trebao biti prikazan film Aleksandra Petrovića "Tri" iz 1965. godine. Umjesto na terasi Circola, koncert Cinkuša održat će se u pulskom Rock caffeu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.