Hrvatski radio

Radio Pula

Velika posjećenost Kina Valli

18.01.2014.

11:08

Autor: Danijela Dorani

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Unatoč modernim tehnologijama, pulsko Kino Valli sve je posjećenije i iz godine u godinu ruši vlastite rekorde. Prošlogodišnjem velikom porastu broja gledatelja zasigurno je pridonijela i digitalizacija, a 2013. je pokazala i kako raste zanimanje za domaći film. 

U 2013. kino Valli ugostilo je 80-ak tisuća posjetitelja, tisuću i pol više nego godinu prije.Tomu je uvelike pridonijela digitalizacija, zahvaljujući kojoj filmski hitovi stižu u Pulu gotovo odmah po početku distribucije, zatim 3D tehnologija ali i posebni programi poput Filma u školi, pulskog filmskog festivala, matineja za umirovljenike, prijenosa iz njujorškog Metropolitana, ocjenjuje voditeljica kina Valli Tanja Miličić. Ističe kako lanjske statistike opovrgavaju, barem kada je u pitanju Pula, uvriježeno mišljenje da ne postoji zanimanje publike za domaći film.

Osnovni koncept programa kina Valli ostaje isti: čine ga kako holivudski blocbusteri, popularni hitovi tako i filmovi manjih kinematografija i nezavisnih produkcija, ističe Miličić. Razloga za promjenu uspješnoga koncepta rada kina ne bi trebalo imati niti novo vodstvo Javne ustanove Pula Film Festival u čijem sastavu djeluje Kino Valli. Sadašnja ravnateljica Zdenka Višković Vukić odlazi u mirovinu koncem ožujka.

Nova čelna osoba birat će se putem natječaja, a među mogućim nasljednicima spominje se ime bivše direktorice TV Istre Gordane Restović.

Više poslušajte u tonskim prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.