Hrvatski radio

Radio Pula

12:37 / 28.04.2014.

Autor: Hrvatski Radio

Koncert CherryBombza u Studiju 3

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pulska rock cover grupa CherryBombz nastupila je u petak, 25. travnja u Studiju 3 Radio Pule uz prijenos u emisiji 'Bez anestezije'. Poslušajte snimku koncerta!

Grupa CherryBombz osnovana je krajem 2012. godine. Članovi sastava su: pjevačica Elizabeta Petric, basistica Tea Tidić, gitarist Aleksandar Sandi Corda i bubnjar Ranko Matošević.

Riječ je o glazbenicima koji iza sebe imaju više od desetljeća iskustva svirke u bendovima; Elizabeta Petric u sastavima Devastation, Junkers5, Fancy Filter i Bon Voyage; Tea Tidić u VIS The Thunderbirds, Junkers5 i Leukkeemiaa; Aleksandar Sandi Corda u Confusione Totale, Think, Kritična Točka, Dunamis i Smooth Grooves, a Ranko Matošević u Rock Yu Band, Preludium i Rock Line.

Okupili su se u ovom sastavu sa željom da izvode obrade rock, blues i metal bendova, s naglaskom na kvalitetnim pjesmama koje publika rijetko ima priliku čuti. Usprkos kratkom vremenu djelovanja, grupa je nedugo nakon osnivanja krenula s koncertnim nastupima. Repertoar je vrlo šarolik - izvode skladbe grupa: Joan Jett, Sex Pistols, Ramones, Whitesnake, Motorhead, Judas Priest, Jet, AC/DC, Jimi Hendrix, Jefferson Airplane, Deep Purple, Atomsko sklonište, Majke.

Od prosinca 2012. do rujna 2013. član grupe CherryBombz je bio i rovinjski gitarist Luciano Venier.

A odakle ime grupe CherryBombz? Po pjesmi grupe The Runaways.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.