Hrvatski radio

Radio Pula

Kružni tok na ulazu u Rovinj

28.05.2014.

18:10

Autor: Elvira Tripović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dva velika gradilišta u Rovinju zasigurno će obilježiti ovogodišnju turističku sezonu u tom gradu. Osobito gradnja dijela državne ceste i kružnog toka na sjevernom ulazu u grad.

Premda bi u Rovinju prvog lipnja sukladno gradskoj odluci trebali prestati svi građevinski radovi na otvorenom, dva velika gradilišta ostaju aktivna cijele sezone. Gradnja dječjeg vrtića u naselju Valbruni nastavit će se kako bi dodatni prostori bili što prije dostupni, a rekonstrukcija ceste i gradnja rotora tijekom sezone, kako kažu u gradskoj upravi, uvjetovana je spletom okolnosti. Investitor Hrvatske ceste kasnio je nekoliko mjeseci s početkom radova zbog odabira izvođača, odnosno zbog žalbe izvođača koji nije odabran na natječaju. Sjeverni ulaz u Rovinj iz smjera Rovinjskoga sela zatvoren je i već sada na kraju svibnja nezadovoljnih je zbog toga sve više. Tijekom radova promet se regulira semaforima, podsjeća resorna pročelnica Biserka Matacin.

Zastoji i gužve na prilazu Rovinju već su prisutni, a što će biti sljedećih mjeseci može se samo pretpostaviti. K tomu, kako izgleda ne terenu, radovi na gradilištu teku sporo. Je li riječ o ležernom odnosu takozvanog javnog sektora ili nečem drugom, ne znamo, ali primjerice turistička tvrtka Maistra ovih je dana završila radove na objektima, a na gradilištima se radilo od zore do sumraka.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.