Hrvatski radio

Radio Pula

Poseban režim prometa u Rovinju

03.04.2014.

21:22

Autor: Elvira Tripović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Rovinj je spreman za Red Bull Air Race, najbrže avijatičarsko natjecanja na svijetu, rekli su novinarima predstavnici Grada Rovinja. Natjecanje će se održati 12. i 13. travnja, a treninzi dan prije.

Red Bull svjetsko prvenstvo okuplja najbolje pilote koji brzim zrakoplovima upravljaju između 25 metara visokih zračnih vrata. Letačka staza u Rovinju će biti u neposrednoj blizini starogradske jezgre čime utrka dobiva nesvakidašnju kulisu.

Kako manifestacija iziskuje zahtjevnu organizaciju, u Rovinju će u dane utrke vrijediti poseban režim prometovanja i parkiranja, a neki dijelovi grada, primjerice poluotok Muccia na kojem se nalazi bolnica 'Prim. dr. Martin Horvat' bit će potpuno zatvoren osim za interventne i sanitetske službe. Zbog strogih mjera sigurnosti i promet na moru bit će prema posebnom režimu.

Što su o značaju manifestacije i regulaciji prometa i parkiranja rekli rovinjski gradonačelnik Giovanni Sponza, direktorica Turističke zajednice Odete Sapač, direktor Komunalnog servisa Marko Paliaga i zapovjednik rovinjske vatrogasne postrojbe Evilijano Gašpić, poslušajte u tonskom prilogu. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.