Hrvatski radio

Radio Pula

Poštujte naše znakove!

08.09.2014.

13:25

Autor: Branko Biočić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

S prvim danom nove školske godine tradicionalno je počela i akcija "Poštujte naše znakove" usmjerena na zaštitu djece u prometu, posebice prvašića. Akcija se provodi i u Istri.

Ove godine akcija, koja traje još od godine 1995., obuhvatit će 94 prva razreda s više od 1.950 učenika.

Prošle su školske godine u prometu stradala 34 djeteta u dobi od jedne do 14 godina, od kojih je šestero teže ozlijeđeno. Djeca najčešće stradavaju u vozilu jer nisu bila vezana ili su sjedila na prvom sjedalu, a nekoliko djece stradalo je i kao pješaci te na biciklu, rekao je Josip Lukić, voditelj službe za sugurnost cestovnog prometa u Policijskoj upravi istarskoj, te najavio preventivne akcije u suradnji sa školama.

Policija će pojačano nadzirati brzinu vožnje i nepropisno parkiranje u blizini škola te kažnjavati nesavjesne vozače. Dubravko Šlibar, pomoćnik načelnika za preventivu u cestovnom prometu, pozvao je sve vozače na oprez.

Pojačan nadzor prometa i parkiranja u blizini škola i vrtića provodit će se cijeli rujan, ali će se i nastaviti, poručuju iz policije.

Više možete poslušati u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.