Hrvatski radio

Radio Pula

Medicinska škola Pula u srijedu otvara svoja vrata na Info danu za buduće učenike

10.05.2022.

16:49

Autor: Tatjana Kaštelan / HRT Radio Pula

Anja Dević, Ivan Žagar i Danijela Panić najavili Dan otvorenih vrata Medicinske škole Pula

Anja Dević, Ivan Žagar i Danijela Panić najavili Dan otvorenih vrata Medicinske škole Pula

Foto: Tatjana Kaštelan / HRT

U srijedu se u Medicinskoj školi Pula održava Dan otvorenih vrata. Pod motom 'Upiši Medicinsku školu Pula' uz dosadašnje smjerove fizioterapeutskih i medicinskih tehničara i sestara novi smjer koji se može upisati jest Dentalni ili zubni tehničar. Sve informacije mogu se pronaći na internetskoj stranici Škole www.medicinskaskolapula.hr, kao i upitom na broj telefona (052) 543 144.

Učenici koji upišu Medicinsku školu Pula sigurno neće biti nezaposleni misle li nastaviti raditi u medicini, jer su među najdeficitarnijim kadrovima. Medicinska škola Pula već osposobila primalje, tu su fizioterapeutski i medicinski tehničari, kaže Danijela Panić, strukovna nastavnica Medicinske škole.


Novitet je da upisujemo Dentalne tehničare, uz fizioterapeutske tehničare i medicinske sestre opće njege. Novost su ove godine i specijalizirani te suvremeno opremljeni kabineti. Učenike pripremamo za tržište rada i u našoj nastavnoj bazi, a to je Opća bolnica Pula, na Odjelu za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju, dodaje Danijela Panić.


U nastavku poslušajte sve kroz razgovor; strukovne nastavnice Danijela Panić i Anja Dević te ravnatelj Medicinske škole Pula Ivan Žagar. Oni su gostovali u programu Radio Pule te pozvali sve zainteresirane da dođu na Dan otvorenih vrata Škole.

Anja Dević, Danijela Panić i Ivan Žagar najavili Dan otvorenih vrata Medicinske škole Pula, 10. svibnja 2022.

Prvi se put upisuje smjer zubnih tehničara, prema potrebama tržišta rada, ističe ravnatelj Medicinske škole Pula Ivan Žagar. Boduje se opći uspjeh od petoga do osmog razreda. Potom sedmi i osmi razred, predmeti hrvatski, prvi strani jezik, matematika, kemija, biologija i fizika. Na stranicama škole je kalkulator bodova.


Važno je napomenuti da Medicinska škola još ove godine nema bodovni prag, tako da će se u smjer Medicinska sestra/tehničar upisati najboljih 48 kandidata, to su dva razreda. U smjer Fizioterapeutskog tehničara/tehničarku najboljih 24, jedan razred, te najboljih 24 kandidata za smjer Dentalni tehničar/tehničarka, s tim da će taj smjer imati dodatnu provjeru manualne sposobnosti budući da se posao radi s rukama, potrebna je kreativnost, sposobnost. Sve ćemo pripremiti za upise u prvoj polovici srpnja pojašnjava Ivan Žagar.


U nastavku kratka reportaža, rezime o Danu otvorenih vrata Medicinske škole Pula.

Dan otvorenih vrata Medicinske škole Pula, 11. svibnja 2022.

Ravnatelj Ivan Žagar, strukovne nastavnice Danijela Panić i Anja Dević; najava Dana otvorenih vrata Medicinske škole Pula

Ravnatelj Ivan Žagar, strukovne nastavnice Danijela Panić i Anja Dević; najava Dana otvorenih vrata Medicinske škole Pula

Foto: Tatjana Kaštelan / HRT

Škola se 11.5. otvara u 18 sati, učenike i njihovu pratnju, dočekat će profesori i maturanti, predstaviti im programe, smjerove, prenijeti iskustva, odgovoriti na sve što ih zanima, kaže koordinatorica Dana otvorenih vrata Anja Dević.


Zainteresirani će dobiti odgovor na sve što ih zanima. Što ih očekuje ako upišu srednju medicinsku školu. Sve informacije mogu su i na internetskoj stranici Škole www.medicinskaskolapula.hr, kao i na broju telefona 543 144. Dan otvorenih vrata potrajat će do 20 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

10 h

SLUŠALICE

OŠ CENTAR

Emisija

Razvojni kod

Gosti Razvojnog koda Tatjane Kaštelan su ekonomski stručnjaci, poslovni ljudi i radnici. O najvažnijim gospodarskim temama. Ekonomski razvoj u zemlji i inozemstvu. O pokretanju posrnulog gospodarstva, otvaranju novih poduzetničkih zona, zapošljavanju radnika i drugim temama koje su važne za društveni razvoj.

Poslušajte u Slušaonici