Hrvatski radio

Radio Pula

Otvorene prijave za predavanje "Kako od S doći do STEM?"

12.12.2021.

13:08

Autor: HRT

Predavanje - STEM

Predavanje - STEM

Foto: Sveučilište u Puli / ustupljena fotografija

U sklopu projekta "STEM udruga za popularni STEM" Fakultet prirodnih znanosti u Puli organizira niz predavanja o popularno-znanstvenim temama koja će biti usmjerena na inovativne načine prijenosa znanja u radu s djecom i mladima, a koja su namijenjena organizacijama civilnog društva u području STEM-a i njihovim članovima. 

"Kako od S doći do STEM?" predavanje je koje će se baviti važnošću i dobrobiti integrativnog pristupa STEM obrazovanju u radu s ciljnim skupinama djece i mladih. Prikazat će se jednostavni primjeri kako se od biološke teme može dobiti STEM tema. Nastavno na predavanje slijedi detaljnija obrada te teme na radionici koja će nastojati potaknuti sudionike na osmišljavanje jednostavnih i praktičnih, integrativnih STEM zadataka za svoje korisnike.


Prvi dio predavanja bit će otvoren i za širu javnost (zainteresirane učitelje, studente, itd.) online putem ZOOM aplikacije.


Predavač je Kristina Duvnjak, izvršna direktorica udruge Bioteka i voditeljica programa edukacije. Udruga Bioteka ima višegodišnje iskustvo u promicanju biologije i srodnih znanosti te provođenju raznih kreativnih i interaktivnih radionica za korisnike svih uzrasta.


Predavanje će se održati u prostorijama Fakulteta prirodnih znanosti u Puli na adresi Zagrebačka 30 (ulaz se nalazi s južne strane zgrade Rektorata Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli) u srijedu, 15. prosinca u 17 sati.


Prijave su obvezne putem Google obrasca: https://forms.gle/PBRMixdFY69qBqtWA


Rok za prjavu je do ponedjeljka, 13.prosinca.


Za dodatna pitanja i pojašnjenja javiti se na mail: moira.bursic@unipu.hr ili na 052/212-938.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.