Hrvatski radio

Radio Pula

Pazin: osposobljavanje za njegovatelje/ice

18.09.2023.

15:14

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: ` / Pixabay

Grad Pazin poziva zainteresirane građane/građanke na uključivanje u verificirani program osposobljavanja za NJEGOVATELJE/ICE .


Uvjeti koje kandidat/kinja mora ispunjavati za prijavu za osposobljavanje su:

· završena osnovna škola,

· navršenih 18 godina života te

· psiho-fizička sposobnost za obavljanje poslova njegovatelja/ice.


U prijavi na Javni poziv kandidat/kandidatkinja treba navesti osobne podatke (ime i prezime, adresu stanovanja, broj telefona/mobitela, email) te priložiti; presliku završne svjedodžbe osnovne škole, presliku domovnice, rodnog lista ili Izvatka iz matice rođenih te uvjerenje obiteljskog liječnika o psiho-fizičkoj sposobnosti za obavljanje poslova njegovatelja/ice.


Verificirani program osposobljavanja provodi se u Pazinu i traje 500 nastavnih sati te uključuje:

- teorijski dio nastave (njega bolesnika) u trajanju od 220 nastavnih sati izvodit će se u prostorima Pučkog otvorenog učilišta Pazin, Šetalište Pazinske gimnazije 1,

- praktični dio nastave u trajanju od 280 nastavnih sati koji će se izvoditi u Istarskim domovima zdravlja - Stacionaru Pazin, Jurja Dobrile 1,

- polaganje ispita i podjela uvjerenja o završenom osposobljavanju.


Rok za dostavu prijave: Prijava se sa potrebnom dokumentacijom može predati osobnom dostavom u Grad Pazin, Upravni odjel za društvene djelatnosti, Družbe sv. Ćirila i Metoda 10, 52000 Pazin (prizemlje, hodnik lijevo, druga vrata lijevo) ili poslati preporučenom poštanskom pošiljkom, a mora biti zaprimljena u razdoblju od 18. rujna do 28. rujna 2023.g.


Planirani početak osposobljavanja je u razdoblju od 4. listopada 2023. godine do 11. listopada 2023. godine s planiranim završetkom do 4. ožujka 2024. godine.


Po uspješnom završetku osposobljavanja, polaznik/ca dobiva Uvjerenje o osposobljavanju za njegovatelja/icu koje se upisuje u elektroničku radnu knjižicu.


Sve troškove osposobljavanja financirat će Grad Pazin uz obvezno ispunjavanje uvjeta da se polaznik nakon stjecanja uvjerenja o završenom osposobljavanju mora prijaviti na natječaje za radno mjesto njegovatelja/ice u Domu za starije osobe Pazin i u Istarskim domovina zdravlja, Ispostavi Pazin koji će biti raspisani po završetku osposobljavanja, a najkasnije u razdoblju od 6 mjeseci nakon završetka osposobljavanja što će se podrobnije definirati Ugovorom prije početka programa osposobljavanja


Informacije na e:mail: društvene.djelatnosti@pazin.hr ili tel. 052 635-104.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.