Hrvatski radio

Radio Pula

20. Susreti prijateljstva u Škropetima

27.05.2022.

12:17

Autor: HRT

Susreti prijateljstva / arhiva

Susreti prijateljstva / arhiva

Foto: Pazin.hr / snimka zaslona

20. Susreti prijateljstva održavaju se u Škropetima kraj Karojbe. Sportsko-zabavna manifestacija okuplja osobe s intelektualnim teškoćama i njihove prijatelje u druženju i sportsko-rekreativnim igrama. 

Prvi susreti održani su 2003. godine u Puli, a tijekom vremena mijenjale su se lokacije održavanja susreta (Pula, Kotli, Pazin, Škropeti) kao i same igre, a uobičajen broj sudionika susreta bio je više od stotinu i to od polaznika dječjih vrtića, osnovnih škola, ustanova socijalne skrbi, udruga osoba s invaliditetom i građana, prvo iz Pule i Istre, a kasnije i iz drugih dijela Hrvatske. Susrete je započela organizirati Udruga za promociju amaterskog sporta iz Pule, a danas je suradnički organizira više udruga iz Istre. Susreti prijateljstva danas se održavaju svake godine u mjesecu svibnju kao dio programa obilježavanja Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama.


Ove godine na susretima nastupa ukupno 11 ekipa iz Pule, Poreča, Labina, Buja, Pazina, Buzeta, Rijeke i Daruvara koje čine osobe s intelektualnim teškoćama, njihova pratnja, roditelji i prijatelji, odnosno oko 200 sudionika.

Organizator Ozren Catela

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

13 h

SLUŠALICE

OŠ CENTAR