Hrvatski radio

Radio Pula

Etapna utrka Istarsko proljeće prolazi kroz cijelu Istru

11.03.2014.

12:36

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ovoga će se vikenda u Istri održti međunarodna etapna biciklistička utrka "Istarsko proljeće" na kojoj će sudjelovati biciklisti iz naše i susjednih zemalja. Utrka u svojemu 11. izdanju prolazi kroz cijelu Istru, a održat će se od prekosutra, 13. pa do 16. ožujka.

Kao dio UCI Europe Tour sustava i registrirana kao klasa 2, "Istarsko proljeće" najznačajnija je profesionalna utrka u Istri i Hrvatskoj. Otvorena je za bicikliste u kategorijama Muški Elite i Do 23 (U-23), voze je kontinentalne, nacionalne i regionalne ekipe i klubovi, a ove se godine na startu susreću čak 34 tima.

To je samo jedna u nizu biciklističkih utrka koje će se ovoga proljeća održavati na Poluotoku, a u kojima sudjeluju i istarski biciklisti. A takvih je čini se sve više, posebice onih najmlađih koji prve treninge i aktivno bavljenje biciklizimom počinju upravo u Biciklističkom klubu Pula. O tome, ali i općenito o ovom sportu razgovarali smo s članom kluba, poznatim biciklistom Massimom Demarinom; razgovor možete poslušati u subotu u emisiji Stereo sport subotom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.