Hrvatski radio

Radio Pula

Mikela Ristoski zlatna na EP-u

22.08.2014.

10:10

Autor: Hrvatski Radio

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sjajne vijesti dolaze s Europskog prvenstva u atletici za osobe s invaliditetom u velškom Swanseau. Zlatne medalje osvojili su Mikela Ristoski i Zoran Talić u skoku u dalj, a Mladen Tomić je u bacanju kugle bio treći.

Mikela Ristoski, članica AKOSI Medulin pobijedila je sa skokom od 5,44 metra. Ovo je Puljanki četvrto ovogodišnje međunarodno odličje. U kolekciji se nalaze zlata na 60 metra na dvoranskom Svjetskom prvenstvu i u troskoku te srebro u utrci na 100 metara.

Zoran Talić, član AKOSI Agram iz Zagreba, slavio je sa skokom od 7,16 metara. Njegov klupski kolega Mladen Tomić u bacanju kugle je bio treći s rezultatom 12,20 metara. 

Albin Vidović, član AKOSI Sokol iz Bjelovara bacio je kuglu na 12,17 metara i zauzeo četvrto mjesto.

U današnjem programu nastupili su još i Marija Iveković Meštrović koja je u bacanju kugle zauzela sedmo mjesto i Miroslav Matić koji je u disku bio šesti.

U Swanseau od 18. do 23. kolovoza nastupa 560 atletičarki i atletičara iz 49 zemalja, a hrvatske boje brani 15 atletičarki i atletičara.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.