Hrvatski radio

Radio Pula

Otvoren nogometni turnir 'Komm mit'

18.04.2014.

13:24

Autor: Slađana Bukovac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Medulinu se šestu godinu održava međunarodni juniorski nogometni turnir 'Komm mit'. Ove će godine na turniru sudjelovati oko 1.500 dječaka i djevojčica iz sedam europskih zemalja.

Turnir je jutros svečano otvoren u pulskoj Areni, a mladi su sportaši mogli vidjeti gladijatorske borbe.

Napete borbe gladijatora nogometnim su juniorima bile vrlo bliske, jer što su drugo nogometaši nego gladijatori današnjice. Sanja Cinkopan Korotaj, direktorica TZ-a Pula, rekla je da je to kao stvoreno za sportaše. Jer i to je bio nekoć sport. Gladijatori su bili sportaši koji su trenirali za borbe.

A trenirat će u idućih nekoliko dana i tisuću i pol nogometnih juniora u dobi između 11 i 17 godina iz cijele Europe. I to na terenima Arenaturista u Medulinu. Sportski turizam sve je važniji za Istru, a Manuela Kraljević iz Arenaturista kaže da su turistički djelatnici toga svjesni.

Arenom su jutros odjekivale europske himne uključujući i onu Europske unije, a čuli su se i različiti jezici. Igre mogu početi, jednako kao i sezona.

Poslušajte više u tonskom prilogu. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.