Hrvatski radio

Radio Pula

Tivoli Mandrač kup

25.06.2022.

11:24

Autor: HRT

Tivoli Mandrač Kup

Tivoli Mandrač Kup

Foto: JK Delfin / ustupljena fotografija

SRD Tivoli i JK Delfin organiziraju tradicionalnu sportsku jedriličarsku manifestaciju Tivoli Mandrač kup u sklopu 4. međunarodnog sportsko-kulturnog događaja u 2022. godini pod sloganom „Pula pod jedrima”. Održat će se u 16 sati u pulskoj luci. 

Planirano je jedrenje po pulskoj luci. Ukoliko bude više vjetra izaći će i jedriti oko otoka Kozade te Jerolima. Regatni brodovi ići će i oko bove jugozapadno od svjetionika Peneda. Regatne jurilice će imati dužu rutu od krstaša. Regata se održava u nadležnosti Hrvatskog jedriličarskog saveza, a vodi prema pravilima Svjetske jedriličarske organizacije. Rezultati će se bilježiti prema dužini plovila po grupama: Open Krstaši i Regatni te ORC. Regata se dodatno boduje za Istarski kup krstaša – Argonaut kup (AK).


Organizatori poručuju: "Ako imate brod na jedra, dođite u Pulu. Dignite jedra, jedrite Tivoli Mandrač kup. Budite dio ekipe sportaša i rekreativaca, entuzijasta, budite dio našeg natjecateljskog duha i vibre dobrih ljudi na fešti. Imamo vrsne jedriličare, brze jurilice i rekreativce na family krstašima koji jednako uživaju u jedrenju. Svi ste nam dobro došli! Ako nemate jedrilicu dođite i bodrite jedriličare s obale, fotografirajte, snimajte i budite dio uspomena koju gradimo na Tivoli Mandrač kupu 2022.”


Vrijeme regatavanja je 20 sati, a nakon regate slijedi prigodna večera, proglašenje u lučici Mandrač i ribarska fešta uz glazbu.Arena regata

Arena regata

Foto: JK Delfin / ustupljena fotografija

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.