Hrvatski radio

Radio Pula

3. Smotra vina i maslinovog ulja Općine Marčana

22.04.2022.

12:47

Autor: HRT

Pozivnica

Pozivnica

Foto: Općina Marčana/WikiMedia Commons / ustupljena fotografija/kolaž

Treće izdanje Smotre vina i maslinovog ulja Općine Marčana održat će se u nedjelju 24. travnja 2022. u sportskoj dvorani u Krnici s početkom u 17 sati. 

U organizaciji Turističke zajednice Općine Marčana i Općine Marčana, uz potporu i suradnju brojnih drugih dionika – DV Vrtuljak Marčana, DVD Općine Marčana, KUD-a Mate Balota te proizvođača lokalnih proizvoda, smotra se po prvi puta nakon pandemije, održava u travnju.


Uljarima i maslinarima koji su uzorke svojih vina i ulja dostavili na analizu dodijelit će se priznanja i nagrade, ovisno o kategoriji kojoj pripadaju (zlato, srebro, bronca).


Kemijske analize uzoraka izradio je Institut za poljoprivredu i turizam iz Poreča, dok su senzorne (organoleptičke) analize radili stručnjaci za maslinovo ulje i vino – oleolog Edi Družetić i sommelier Emil Perdec.


Uz glazbeni program, nastupit će i KUD Mate Balota iz Raklja te 3 skupine djece Dječjeg vrtića "Vrtuljak Marčana" koji će prisutne zabavljati pjesmom, plesom i recitacijama.Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

2 dana

SLUŠALICE

OŠ CENTAR