Hrvatski radio

Radio Pula

4 milijuna kuna županijskom Planu za zdravlje

23.03.2014.

16:39

Autor: Elvis Morina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Početkom ovog mjeseca Istarska je županija potpisala ugovore vrijedne 4 milijuna kuna s nositeljima projekata u sklopu Plana za zdravlje. Riječ je o ovogodišnjim prioritetima iz područja zdravstva i socijalne skrbi.

Ovakav način financiranja traje već deset godina a cilj mu je unapređenje zdravlja i socijalne sigurnosti građana Istarske županije, kaže pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Sonja Grozić-Živolić.

Za ovu je godinu odobreno sufinanciranje čak 89 projekata, kojima se rješavaju županijski zdravstveni prioriteti određeni Planom za zdravlje Istarske županije. Odnose se na promociju i zaštitu mentalnog zdravlja djece i mladih, zaštitu i unaprjeđenje kvalitete života osoba s invaliditetom, podršku obitelji, skrb za starije i nemoćne osobe, ranu intervenciju kod djece s neurorizicima, prevenciju kardiovaskularnih bolesti te liječenje raka debelog i završnog crijeva. 

Riječ je o projektima koji su konsenzusom struke, politike i građana ocijenjeni kao najvažniji u području zdravstva i socijalne skrbi. 

Više u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.