Hrvatski radio

Radio Pula

9. Sigurna turistička sezona

13.05.2014.

12:24

Autor: Elvis Morina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Danas je u MUP-ovom odmaralištu u Valbandonu otvorena deveta akcija 'Sigurna turistička sezona'.

U tom međunarodnom projektu sudjeluje trinaest stranih policijskih organizacija čiji će policajci tijekom ljeta u turističkim mjestima na našoj obali biti u ophodnji s hrvatskim kolegama.

Na početku konferencije potpisan je sporazum između Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva turizma, vrijedan 200 tisuća kuna. Tim će se novcem platiti smještaj stranih policijskih službenika. Ratomir Ivićić, zamjenik ministra turizma, istaknuo je kako osim hrvatskih prirodnih ljepota nudimo i siguran boravak za sve naše turiste. 

Cilj projekta je osigurati bolju komunikaciju između hrvatske policije i stranih državljana, istaknuo je glavni ravnatelj policije Vlado Dominić

Tijekom prošle turističke sezone u projektu je sudjelovalo 57 stranih policijskih službenika, a u posljednjih devet godina njih 346. Ove godine sudjeluje trinaest stranih policijskih organizacija s pedesetak policajaca.

Poslušajte više u tonskom prilogu

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.