Hrvatski radio

Radio Pula

Adris investira pola mlrd. kuna

30.01.2014.

14:43

Autor: Elvira Tripović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Rovinjska Adris grupa ove će godine u Tvornicu duhana Rovinj, Maistru i Cromaris uložiti više od pet stotina milijuna kuna i to ravnomjerno u turističku djelatnost, uzgoj robe i proizvodnju duhana.

Podizanje standarda turističkih objekata, gradnja novog Cromarisovog ribogojilišta u Ninu uz dodatna opremanja postojećih, među kojima i ribogojilišta u Limskom kanalu te nastavak investicija u objekte TDR-a u Iranu i Bosni i Hercegovini - najznačajnije su ovogodišnje investicije Adris grupe.

Nakon kapitalnih ulaganja u turizam, koja su proteklih godina iznosila oko 2,7 milijardi kuna, novi veliki investicijski zamah iz Maistre najavljuju u sljedeće dvije godine. Uz uređenje šetnice i plaže ispred hotela Lone i Monte Mulini. Oko 140 milijuna kuna iznose ovogodišnja ulaganja u objekte Maistre, a pripreme i projektiranje planova za velike investicije koje kreću dogodine.

Planovi uključuju rušenje sadašnjeg rovinjskog hotela Park i preuređenje obližnje ACI-jeve marine, a među značajnijim ovogodišnjim ulaganjima je i završetak Adrisovog poslovnog centra u Zagrebu.

Više poslušajte u tonskom prilogu u kojem o drugim ulaganjima u turizam govori direktor investicija u Adris grupi Damir Vanđelić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.