Hrvatski radio

Radio Pula

Adris preuzeo dubrovački hotel Hilton Imperial

12.09.2014.

14:05

Autor: Elvira Tripović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Rovinjska Adris grupa od danas je većinski vlasnik dubrovačkog hotela Hilton Imperial s pet zvjezdica, najboljeg Hilton hotela u Europi. Ugovor o su potpisali predsjednici uprava Adris grupe i Atlantske plovidbe Ante Vlahović i Pero Kulaš.

 

Rovinjska Adris grupa unutar turističke tvrtke Maistra ima deset hotela. Osam turističkih naselja i sedam kampova s kojima ostvaruje pet posto hrvatskog i petnaest posto istarskog turizma.

Kupnjom jednog od najpoznatijih dubrovačkih hotela Hilton Imperial još jednom se potvrđuje kao ustrajan investitor u sve široj paleti djelatnosti, kaže predsjednik uprave Adris grupe i predsjednik nadzornog odbora Maistre Ante Vlahović.

Kupnjom hotela Hilton imperial odnosno ulaskom i u Dubrovnik, najprestižniju hrvatsku destinaciju i u turističkom smislu, ističe direktor komunikacija u Adrisu Predrag Grubić, pokazujemo se u širem okruženju.

Uz najjači duhanski, sve snažniji sektor uzgoja ribe i nedavni ulazak u osiguravajući biznis kupnjom Croatia osiguranja, u Adrisu ne kriju zainteresiranost ni za ACI, osobito zbog vezanosti rovinjske ACI marine za njihove hotele.

U kapacitete u Rovinju Adris će, odnosno Maistra, najavio je Vlahović, u iduće tri godine uložiti milijardu i tristo milijuna kuna u gradnju novih hotela najviše kvalitete.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.