Hrvatski radio

Radio Pula

Annunciato il Festival dell'Istroveneto

12.05.2014.

15:33

Autor: Valmer Cusma

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dal 4 al 7 giugno Buie ospiterà l'ormai tradizionale Festival dell'Istroveneto, promosso per mantenere in vita e diffondere la tipica parlata di queste terre.

Quest'anno la rassegna durerà un giorno in più e l'organizzazione viene curata dall'Unione Italiana. Il costo della manifestazione si aggirà sulle 350.000 kune, di cui la metà messa a disposizione dalla Regione Veneto.

***

U Bujama će se od 4. do 7. lipnja održati tradicionalni Festival istrovenetskog narječja, najavljeno je na konferenciji za novinare u Bujama.

U sklopu manifestacije održat će se smotra scenskih grupa sa 150 izvođača iz 22 Zajednice Talijana, zatim okrugli stol o tom govoru, proglašenje pobjednika u književnom i video stvaralaštvu te pjevački festival s 14 novih pjesama. Festival će se održavati na nekoliko mjesta u Bujama, objašnjava gradonačelnik Edi Andreašić.

Idejni začetnik festivala je županijski pročelnik za kulturu Vladimir Torbica. Festival istrovenetskog narječja ili Festival dell'istroveneto organizira Talijanska unija uz potporu regije Veneto, Narodnog sveučilišta iz Trsta, Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske, Istarske županije, Grada Buje i nekoliko sponzora.

Kako je rečeno na konferenciji za novinare u Bujama, ukupni troškovi organizacije iznose 350 tisuća kuna od čega pola snosi Regija Veneto.

Poslušajte više u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.