Hrvatski radio

Radio Pula

Arenaturist u obnovu medulinskog hotela ulaže 17 mil. eura

31.03.2014.

09:28

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U istarski turizam ove će se godine uložiti 130 milijuna eura. Neke će se investicije dovršiti do početka turističke sezone, kao primjerice u Medulinu gdje pulski hotelijer Arenaturist obnavlja svoj hotel Belvedere. Investicija je vrijedna 17 milijuna eura, a obnova bi trebala biti dovršena do sredine lipnja.

Nakon cjelokupne obnove smještajnih kapaciteta u turističkom naselju Verudela, novog imidža i ulaska u prestižnu grupaciju Park Plaza, hotelska kuća Arenturist obnavlja i ostale sadržaje, među njima je i medulinski hotel Belvedere.

Hotel koji sada ima dvije, dobit će četiri zvjezdice i bit će dio brenda Park Plaza, a 400-tinjak soba dobit će novo ruho. Izgradit će se i veliki spa i wellness centar, vanjski bazen te čak šest sportskih terena. 

Vjerujem da će ovo ulaganje i novi turistički sadržaji tijekom zime dovesti vrhunske sportaše na pripreme u Medulin. Posebice one iz zemalja koje su blizu Hrvatske - Austrije, Njemačke i Italije. Vjerujem da će se sportaši vratiti u naše medulinske hotele. Ovo će nam ljeto pak, biti izazov. Ipak povratne informacije o zainteresiranosti i bukingu su dobre, ističe izvršni direktor Arenaturista Reli Slonim. Smatra i kako se Medulin kao odredište počeo sve više turistički prilagođavati gostima. Ima novu rivu u koju je uloženo prijašnjih godina, mi smo uredili novu plažu, moramo nastaviti raditi na uređenju plaža i podizanju kvalitete restorana pa će tada i dolaziti klijentela veće platežne moći.

I iduće godine Arenaturist planira ulagati. Obnovit će se hotel Park na pulskoj Verudeli, a razgovaramo i o obnovi nekog od naših ovdašnjih auto kampova, zaključio je Reli Solim.

Poslušajte više u tonskom prilogu u kojem govori i izvršni direktor Arenaturista Reli Slonim.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

20 h

Pulska noć

Pulska noć