Hrvatski radio

Radio Pula

Bale - umirovljenici izvrsna sezonska radna snaga u turizmu

10.10.2017.

10:00

Autor: Hrvatski Radio

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Uspješna turistička sezona i u Balama. U turističkoj tvrtki Mon Perin zadovoljni su i što se njihov projekt zapošljavanja umirovljenika tijekom sezone pokazao izvrsnim. Tako su riješili nedostatatak radne snage a umirovljenicima dali priliku za dodatnom zaradom.

 

Turistička tvrtka iz Bala Mon Perin sa završetkom rujna završila je još jednu uspiješnu sezonu, ali i jedinstveni projekt. Nedostatak radne snage za sezonu pronašli su u zapošljavanju umirovljenika. Tako su odličnoj turitičkoj sezoni pridonijeli i baljanski umirovljenici.

Mirijana Silvi, Egidio Cuccurin i Stanko Drandić samo su neki od umiroljenika Bala koji su ovoga ljeta odradili tursitičku sezonu. Bili su takozvani domaćini Bala. U kampu Mom Perin dočekivali su goste, donosili im svježe povrće ili pak bili vodići kroz staru jezgru Bala. Mirjana Silvi kaže kako ima joj je upravo kontakt s ljudima, druženje i upoznavanje bilo najzanimljivije.

Egidio Cuccurin i Stanko Drandić ističu da su se za ovaj posao javili kako bi poboljšali financijsku situaciju. Radili su četiri sata dnevno i za mjesec dana zaradili oko dvije i pol tisuće kuna.

Mon Perin je zapošljavao starije od 60 godina. Na taj su im način, ističe Massimo Piutti, direktor Mon Perina, željeli pomoći da ostvare dodatnu zaradu.

Projekt se pokazao izvrsnim. Zadovljni su bili i turisti i baljanski umirovljenici koji kažu da će se se i iduće godine prijaviti na ovakav sezonski posao.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

6 h

SLUŠALICE

OŠ CENTAR