Hrvatski radio

Radio Pula

Blagdansko ukrašavanje Pule

30.10.2014.

13:46

Autor: Jasminka Kalčić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Još nije ni krenulo, a ukrašavanje Pule za božićne i novogodišnje blagdane već je glavna tema svih rasprava, od stranačkih do onih uz kavu. Naime, Pula koja je svih proteklih godina za to ukrašavanje trošila oko 200 tisuća kuna za ovu godinu namjerava izdvojiti iznos koji se približava čak 2 milijuna kuna! Imaju li građani pravo očekivati spektakl?

U doba sveopće krize pulski su čelnici odlučili svoj grad osvijetliti, kažu, najbolje u Hrvatskoj. Za to su spremni odriješiti kesu. Baš poput popularnih Uljanikovih dizalica - za Božić bi trebao zasvijetliti starogradski prsten. Jarko, LED rasvjetom, mijenjajući boje. Još traje javni natječaj, pa iznos od milijun i pol kuna koliko se planira za novu rasvjetu može i narasti. Pročelnik Ureda Grada Pule Aleksandar Matić kaže da su procijenili da je nabavka novog isplativija od održavanja starih lampiona.

 

Glavni IDS-ovi oponenti SDP-ovci spočitavaju im visoku cijenu, ne niječući da Grad treba bolje ukrašavanje. Predsjednik SDP-a Pule Danijel Ferić pita se je li ovo primjereno i u kojoj mjeri, s obzirom na situaciju u kojoj živimo.

 

Pula mora biti prepoznatljiva kao Grad svjetla, ne popuštaju gradski čelnici. Ističu da ni kune neće za to otići iz Proračuna. Cifru koja se približava dva milijuna kuna, kažu, iskeširat će pulska turistička zajednica i gradska trgovačka društva. No, budući da se svi oni na neki način financiraju iz Proračuna, ipak se zna tko će to na kraju doista platiti.

 

Poslušajte više u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.