Hrvatski radio

Radio Pula

Bogat program Dana Pule

29.04.2014.

14:11

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Program obilježavanja Međunarodnog praznika rada, Dana oslobođenja i Dana grada Pule predstavljen je danas u pulskoj Komunalnoj palači. Bogat višednevni program počinje u četvrtak, 1. svibnja, a uz protokolarni dio, ponudit će i mnoge kulturne, zabavne i sportske sadržaje.

Obilježavanje Međunarodnog praznika rada počinje polaganjem vijenaca na spomen ploču poginulim radnicima 1920., a nastavlja se budnicama te bogatim programom u Šijanskoj šumi. Od 10.30 pa do 20 sati, uz pozdravne govore gradskih čelnika i podjelu 2.500 besplatnih porcija graha, izmjenjivat će se zabavni i sportski program.

U petak najboljim informatičarima i matematičarima osnovnih škola u Komunalnoj će palači biti dodijeljene nagrade, održat će se i pulska Gitarijada i drugi koncerti, a bit će otvorene i različite izložbe u gradskim galerijama.

Subota navečer posvećena je festivalu Visualia koji će se održavati na Portarati, Forumu, u Kandlerovoj ulici i na Rivi gdje će se svečano upaliti reflektori postavljeni na dizalicama u pulskom Uljaniku.

U nedjelju će se održati program 'Proljeće u Šijanskoj šumi', a bit će otkriven i spomenik u Jeretovoj ulici stradalima u prvom bombardiranju Pule.

Obilježavanje Dana grada završava u ponedjeljak polaganjem vijenaca i primanjem antifašističkih boraca grada Pule te svečanom sjednicom Gradskog vijeća na kojoj će biti dodijeljene gradske nagrade i priznanja. Program završava koncertom 'La Piova' Livija Morosina i gostiju, koji u u Istarskom narodnom kazalištu počinje u 20 sati i 30 minuta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.