Hrvatski radio

Radio Pula

Bogata turistička ponuda u Istri

22.04.2014.

09:59

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Uskrsni su ponedjeljak mnogi iskoristiti za čestitanje rodbini i prijateljima. U Hrvatskoj i mnogim državama svijeta neradni je dan. Uskrsno vrijeme traje 50 dana - do Duhova.

Uskrsnim vikendom počinje i turistička predsezona i prvi je pokazatelj i najava glavne sezone. U istarskim hotelima, kampovima i privatnom smještaju boravi oko 25 tisuća gostiju koji bi trebali ostvariti 85 tisuća noćenja. Od petka do ponedjeljka u podne preko triju istarskih graničnih prijelaza ušlo je gotovo 74 tisuće gostiju, dok je zemlju napustilo oko pet tisuća putnika manje. Popunjen je velik broj turističkih kapaciteta, ponajprije hotela.

Prohladno i promjenjivo proljetno vrijeme nije spriječilo mnogobrojne turiste da odmor provedu u Istri. Primamljiva ponuda u gotovo svim mjestima, temeljena na gastronomskim manifestacijama tipičnim za ovo podneblje, pravi su receprt za privlačenje gostiju u predsezoni.

Osim gostiju iz nama bližih zemalja, blagdane u Istri provode i turisti iz daljnjih odredišta koji stižu zrakoplovima niskotarifnih zračnih kompanija. Jedni od njih su i prvi ovogodišnji irski gosti koji su sletjeli zrakoplovom iz Dublina, a Pula će idućih mjeseci zračnim putem biti povezana s mnogim poznatim odredištima.

Sudeći prema sadašnjim najavama, i prvosvibanjski praznici u Istri će biti dobro posjećeni.

Poslušajte više u tonskom prilogu u kojem govore direktorica Turističke zajednice Fažane Melita Peroković, Arlen Brozić iz umaške hotelske kuće i direktor pulske Zračne luke Svemir Radmilo

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.