Hrvatski radio

Radio Pula

14:53 / 05.02.2014.

Autor: Elvis Morina

Bolnica nabavila uređaj za pripravu kemoterapeutika

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pomoću decentraliziranih financijskih sredstava Istarske županije pulska Opća bolnica nabavila je novi digestor - uređaj koji se koristi u medicini za pripravu kemoterapeutika, izvijestila je danas sanacijska upraviteljica bolnice Irena Hrstić.

Uređaj vrijedan 86 tisuća kuna koristi se u svim objektima gdje se stvaraju štetni plinovi kod pripreme lijekova, u ovom slučaju kemoterapeutika, objasnio je doktor medicine Dragan Trivanović, rukovoditelj djelatnosti za unutarnje bolesti. 

U sklopu projekta 'Love Your Heart' donacijskim sredstvima pazinske tvrtke Mi-com te zagrebačke Abbot uređena je sala za edukaciju i predavanja budućeg Centra za prevenciju kardiovaskularnih bolesti. Ta će se prostorija koristiti i za edukaciju o prevenciji te bolesti, napomenula je sanacijska upraviteljica Irena Hrstić.

U tijeku je formiranje reumatološke ambulante, a bolnica je dobila i četiri nova specijalista i to s područja reumatologije, psihijatrije, anesteziologije i urologije.

Više poslušajte u tonskom prilogu. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.