Hrvatski radio

Radio Pula

Caffè sa sindacom

29.04.2014.

14:36

Autor: Branko Biočić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gradonačelnik Pule Boris Miletić održao je tradicionalno druženje s novinarima pod nazivom Caffè sa sindacom. Tom prigodom dotaknuo se i nekoliko aktualnih pulskih tema.

Na redovitom druženju s novinarima, pulski je gradonačelnik Boris Miletić izvijestio kako je u anketi o tome kakav bi trebao biti promet na rivi sudjelovalo 1.500 građana. Od ponuđena 4 rješenja, Puljani su izabrali dvosmjernu rivu.

Riva će biti dvosmjerna

'Zatražili smo prometno rješenje kako bismo imali spreman projekt jer znamo da dolazi turistička sezona i htjeli smo ublažiti prometne gužve i u konačnici treba dati nadležno tijelo prometne policije', rekao je Miletić.

Pulski aktivisti ne odustaju od Muzila

Pri kraju je i postupak donošenja prostornih planova grada Pule, koji se odnosi na izmjene generalnog urbanističkog plana usklađenog sa županijskim prostornim planom. Posebno mjesto zauzima bivši vojni kompleks Muzil. 'Muzil će biti otvoren za javne sadržaje, neće biti zatvorenog tipa u koji građani ne bi imali pristup, već upravo suprotno. Muzil će biti otvoren za građane grada Pule.' Dodao je Miletić.

Bogat program Dana Pule

Pulski je gradonačelnik najavio program za Dan grada Pule, 5. svibnja te spektakularno osvjetljenje Uljanikovih dizalica, što će promijeniti noćnu vizuru grada.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.