Hrvatski radio

Radio Pula

Cetinski: "Koriste nas za cirkus i estradizaciju"

30.07.2014.

15:06

Autor: Elvis Mileta

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nekadašnja zamjenica ministra turizma Vinka Cetinski i njezin suprug Mirko, poznati rovinjski bračni par i roditelji pjevača Tonija Cetinskog, u srijedu navečer uhićeni su i prepraćeni u Županijski sud u Rijeci. USKOK ih tereti da su u suradnji s dvoje također uhićenih djelatnika riječke Porezne uprave - krivo prikazali porezne prijave. Više možete poslušati u tonskom prilogu.

Supružnici Vinka i Mirko Cetinski te dvoje poreznih inspektora iz Rijeke pušteni su da se brane sa slobode. Sudac istrage i Županijskog suda u Rijeci Duško Tišma odbio je prijedlog USKOK-a da se osumnjičenici zadrže u istražnom zatvoru te ih je nakon ispitivanja pustio da se brane sa slobode. USKOK je njihovo zadržavanje u zatvoru tražio zbog sprečavanja utjecaja na svjedoke, a za porezne inspektore i zbog opasnosti ponavljanja djela. USKOK je protiv četvorke pokrenuo istragu zbog sumnje na zlouporabu položaja i ovlasti, poticanja na zlouporabu i krivotvorenje službene isprave.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.