Hrvatski radio

Radio Pula

Crveni nosevi posjetili djecu u pulskoj bolnici

27.08.2014.

13:09

Autor: Branko Biočić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Crveni nosovi klaunovi doktori je udruga koja donosi osmijeh bolesnima i nemoćnima, prije svega djeci na liječenju u hrvatskim bolnicama. Jutros su posjetili Odjel za pedijatriju pulske Opće bolnice.

Za djecu na pedijatriji pulske bolnice dolazak doktora klaunova bio je veseo trenutak koji im je vratio osmijeh na lice.

Puno će učiniti za njihovo ozdravljenje, bit će zadovoljniji, veseli i u svakom slučaju će boravak u bolnici biti i zbog toga puno kraći, istaknula je Mirna Milevoj-Ražem, voditeljica Odjela za pedijatriju Opće bolnice Pula. 

Dr. Kalcijum i sestra Livadić ulazili su iz sobe u sobu i svojim gegovima uljepšali malim pacijentima barem jedan bolesnički dan. Činili su to na veoma suptilan način. 

Ne pokušavamo odmah ići invanzivno prema njima nego uđe se u sobu, vidimo kako reagiraju, kakva je atmosfera i onda kroz razne improvizacije s partnerom ili muzikom ih pokušavamo osvježiti, nasmijati, oraspoložiti. Ovo radim zadnje tri godine i moji doživljaji su takvi da je meni život plemenitiji, ljepši kao što mi imamo misiju donijeti smijeh i olakšati te trenutke. Rekli su dr. Kalcijum (Marko Kalc) i sestra Lividić (Petra Bokić)

Djeca su bila oduševljena ovakvim doktorima s crvenim nosovima. Nakon Pule doktori klaunovi posjetit će u rujnu nekoliko zagrebačkih bolnica te one u Rijeci i Osijeku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.