Hrvatski radio

Radio Pula

Dan obitelji na pulskoj tržnici

13.05.2014.

16:08

Autor: Džana Banić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Međunarodni dan obitelji - pulska će gradska tržnica obilježiti u subotu bogatim programom, među ostalim, i podjelom certifikata 'Proizvod hrvatskog seljaka' zakupcima štandova koji uzgajaju voće i povrće na svojim poljoprivrednim gospodarstvima u okolici Pule.

Udruga hrvatskih tržnica je projekt certificiranja proizvođača pokrenula prije osam godina, a u Puli se etiketa 'Proizvod hrvatskog seljaka' dodjeljuje treći put.

Iako nevelika u usporedbi s drugim gradovima u unutrašnjosti zemlje, koji imaju i 200-tinjak certificiranih zakupaca, ta obitelj stalno raste i ove će subote biti dodijeljeno 14 certifikata, kaže direktor pulske tržnice Renato Perc.

Kupnjom proizvoda na takvim štandovima, potrošači dobivaju kvalitetan proizvod za koji točno znaju odakle dolazi te istodobno potiču lokalnu proizvodnju. Uz dodjelu certifikata, na pulskoj gradskoj tržnici u subotu će se održati i Eko tržnica te 'Mirisi i okusi Istre', a za građane će se pripremati i pedoče.

Program obilježavanja Dana obitelji s gradske tržnice poslijepodne se od 15 sati seli u Šijansku šumu gdje će biti organizirane zajedničke igre za djecu i roditelje, predstavit će se i desetak sportskih klubova, a od 16 do 18 sati dermatolog će obavljati besplatne preglede madeža.

Poslušajte više u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.