Hrvatski radio

Radio Pula

Dizajnerska modna revija vjenčanica

26.01.2016.

10:41

Autor: Jana Radić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zračna luka Pula zatvorila je vrata redovnom putničkom prometu i na jednu večer postala mjesto modnog susreta. Šesnaest hrvatskih dizajnera na check-inu je predstavilo svoju mladenku 21. stoljeća. Ova modna revija bila je uvod u Istarski festival vjenčanja, koji se idućeg vikenda održava u Puli.

"Ukrcavanje može početi, checkirajte se i pripremite boardig pass, nemojte imati previše prtljage", ovaj putnički žargon jednostavno se može primijeniti i na novi bračni život pa je izbor zračne luke za modnu reviju vjenčanica bio sasvim logičan.

 A hrvatski dizajneri predlažu nekoliko trendova: za nesputane izazovni duboki dekoltei, za klasičarke luksuzni materijali poput svile i čipke, za suvremenog muškarca ruksak duginih boja i ljubav prema nogometu, a za štovateljice Ratova zvijezda neizbježni neopren.

Ekološki osviještena mladenka odabrat će vjenčanicu od prirodno predene i češljane istarske vune. Nešto klasičnije forme imat će širi krug klijentica, ali za postizanje "wow" efekta treba pomicati granice, kažu dizajneri. 

Pulska revija dizajnerskih vjenčanica nije razočarala i dobar je uvod u predstojeći 16. Festival vjenčanja koji se održava u Domu hrvatskih branitelja posljednjeg siječanjskog vikenda. Proteklih je godina Istra vrlo tražena "wedding" destinacija među domaćima, ali i strancima pa i ne čudi dugovječnost i popularnost ovakvih manifestacija.

Poslušajte razgovore s dizajnerima i pogledajte galeriju fotografija. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.