Hrvatski radio

Radio Pula

DORH ušao u Mirnu

26.02.2014.

15:21

Autor: Elvira Tripović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Policija i državno odvjetništvo pokrenuli su istragu nad rovinjskom Mirnom. Nisu objavljeni razlozi, a vijest o ulasku DORH-a u Mirnu izazvala je još jednu raspravu saborskih zastupnika u kojoj su ponovljene sumnje o manipulacijama zbog nekretnina i smještaja tvornice uz more.

U Mirni se provode izvidi, zatražena je dokumentacija, jedino je što nam je danas rekla glasnogovornica Policijske uprave istarske Nataša Vitasović. U upravi Mirne potvrđuju da je policija s predstavnicima DORH-a bila danas u tvornici. Oglasili su se priopćenjem u kojem poručuju kako su vrata Mirne DORH-u širom otvorena te da se nadaju da će Državno odvjetništvo utvrditi i tko Mirnu bez raloga gura u stečaj i za čije interes.

Za nezavisnog saborskog zastupnika Damira Kajina ulazak DORH-a u Mirnu očekivan je i poželjan. Kajin je ustvrdio kako je menadžment tvrtke Geneze znatno popravio poslovanje tvornice kao i prihode. Geneza je za to dobro plaćena. Međutim, to im je bilo malo. HSU-ov saborski zastupnik Silvano Hrelja apelira da se u saborskim klupama ne raspravlja o Mirni jer to može naštetiti radnicima. 

Radnici Mirne rade i broje dane do konačnih sudskih odluka. Više poslušajte u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.