Hrvatski radio

Radio Pula

"Eko sajam" i "Mirisi i okusi Istre" u Puli

17.05.2014.

09:22

Autor: Džana Banić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Međunarodni dan obitelji - pulska gradska tržnica obilježila je bogatim programom, među ostalim tradicionalnim eko sajmom i Mirisima i okusima Istre a svečano su dodijeljeni i certifikati "Proizvod hrvatskog seljaka" Hrvatske udruge tržnica.

Zakupcima štandova koji uzgajaju voće i povrće na svojim poljoprivrednim gospodarstvima u okolici Pule dodijeljeno je četrnaest certifikata. Certifikat "Proizvod hrvatskog seljaka", koji se može vidjeti i na mnogim drugim tržnicama u zemlji, u Puli se dodjeljuje treći puta tako da neki od kojima je danas dodijeljen to nije prvi put. Prepoznaju li kupci certifikat i je li im važan podatak da je voće i povrće koje kupuju proizvedeno na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu u okolici Pule. 

Program se, u organizaciji javne ustanove Pula sport nastavlja poslijepodne u 15 sati u Šijanskoj šumi zajedničkim igrama za djecu i roditelje, predstavit će se i desetak sportskih klubova a od 16 do 18 sati dermatolog će obavljati besplatne preglede madeža.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.