Hrvatski radio

Radio Pula

EU radionice u Balama

17.03.2014.

16:03

Autor: Džana Banić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Centru za Europsku uniju i međunarodnu suradnju u Balama počela je trodnevna radionica na kojoj će polaznici stjecati znanja o upravljanju europskim projektima, ali i onima čije financiranje nije vezano za europske fondove. Jedna je to od mnogih aktivnosti koje se u tom novoosnovanom Centru održavaju u sklopu AdriGov projekta.

Svrha radionice nije poduka o tome kako ispunjavati obrasce, nego se polaznici bave samom osnovom projekta: što se njime želi postići, kako to učiniti te kako odrediti jesu li postavljeni ciljevi i dostignuti. Ta projektna logika primjenjiva je na mnogim područjima, kaže voditeljica radionice Andrea Vugrinović.

Udruga Roda već je provela niz projekata, europskih ali i onih koji su financirani novcem domaćih institucija. Jasena Knez Radolović u tom poslu ima već bogato iskustvo, no kako je odnedavno u Udruzi zaposlena kao programska koordinatorica, od nje se očekuje veća samostalnost u njegovu obavljanju.

Polaznici radionica dolaze iz javnog, privatnog i nevladinog sektora. Sa svakim od njih dodatno se jačaju županijski kapaciteti osposobljenih kadrova za korištenje novca iz europskih fondova. Trenutačno u Istri ima oko 150 takvih stručnjaka od kojih 50-ak radi u lokalnoj upravi. Više možete poslušati u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.