Hrvatski radio

Radio Pula

Ferić: Glas za izmjenu GUP-a je glas za smjenu

16.05.2014.

15:31

Autor: Klara Dujmović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pulski SDP ponovio je svoje neslaganje s izmjenama Generalnog urbanističkog plana grada Pule, kojima je omogućena gradnja turističkog naselja na Muzilu.

Podsjetimo, takve je izmjene prije tjedan dana izglasala vladajuća koalicija IDS-a, HNS-a i Zelenih, dok su gradski vijećnici SDP-a bili protiv, te su nakon glasovanja napustili sjednicu. 

Na Muzilu hoteli i golf

Predsjednik gradskoga SDP-a Danijel Ferić smatra da je cijeli postupak donošenja gradskih prostornih planova bio netransparentan. Javna rasprava trajala je kratko, gradska vlast nije prihvatila primjedbe građana, a ni stručnjaka, pa se u pulskom SDP-u ne mogu oteti dojmu da je sve već odavno dogovoreno iza zatvorenih vrata. Nitko ne spori da Muzil treba biti prostor gdje će se grad širiti sa stambenim i turističkim sadržajima, kaže Danijel Ferić.

Najveći kamen spoticanja golfsko igralište koje sigurno neće korisiti Puljani a koji zauzima 45% samog Muzila i smještajni kapaciteti koji su preko noći s 1.660 kreveta narasli na 2.500 postelja, istaknuo je Ferić. 

Prosvjedni skup za Muzil

Na pulskom Forumu dogodio se narod. Rekao je Ferić komentirajući poteze članova Građanske inicijative 'Volim Pulu' i građana. Oni su, podsjetimo, prosvjedovali dok su vijećnici na sjednici glasovali o izmjenama GUP-a, a zatim su nakon sjednice vijećnicima zapriječili izlazak iz gradske palače zahtijevajući njihove ostavke.

Mislim da su građani u pravu i da je ovaj glas za ovakve izmjene GUP-a da će to biti ujedno glas za njihovu smjenu na sljedećim lokalnim izborima, dodao je Ferić.

SDP-ovi će vijećnici već večeras na skupštini Istarske županije od župana zatražiti da se sporni golfski teren na Muzilu izbaci iz županijskih prostornih planova čije su izmjene u tijeku. Zaključio je u ime pulskoga SDP-a Danijel Ferić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.