Hrvatski radio

Radio Pula

Financijski stručnjaci u Rovinju

16.10.2014.

09:58

Autor: Elvira Tripović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kako do razvoja i rasta ekonomije i koja je uloga tržišta kapitala u tom procesu - glavne su teme ovogodišnje 24. konferencije Zagrebačke burze i 8. konferencije fondovske industrije koje danas počinju u Rovinju.

Konferencije su okupile više od tristo pedeset financijskih stručnjaka, predstavnika tijela državne uprave i kompanija. Među brojnim domaćim i stranim predavačima govorit će i guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić te ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić

Strukturne promjene uz političku ekonomiju koja će omogućiti deregulaciju, ključni su za poticanje poduzetničkog duha i otvaranje novih radnih mjesta u našoj zemlji, izjavio je među ostalim guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić. Hrvatska ima najlošiju klimu za poslovnu djelatnost među članicama europske unije. 

Novosti u mirovinskome osiguranju i investitori na hrvatskom tržištu kapitala također su teme konferencija. Dvodnevni skup održava se u ozračju činjenice da su mnoga financijska tržišta doživjela oporavak dok hrvatsko, pod utjecajem negativnih stopa gospodarskog rasta i pada stranih investicija, i dalje traži načine za oporavak.

Poslušajte izjavu guvernera Hrvatske narodne banke Borisa Vujčića.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.