Hrvatski radio

Radio Pula

Flego i Kajin o prodaji kampa Veli Jože

16.01.2014.

15:28

Autor: Elvis Morina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Saborski zastupnik Damir Kajin i istarski župan Valter Flego danas su u Puli komentirali namjeru zagrebačkog Holdinga da sljedeći tjedan raspiše međunarodni natječaj za prodaju kampa Veli Jože u Savudriji.

Taj je kamp 70-ih godina prošloga stoljeća ondašnja skupština Općine Buje bez naknade dodijelila Gradu Zagrebu kako bi zagrebačka djeca mogla na more.

U duhu istarske deklaracije bilo bi logično da predsjednik IDS-a i istarski župan ultimativno zahtijevaju povratak toga zemljišta Bujštini, odnosno Gradu Umagu, umjesto da Grad Zagreb to zemljište sada prodaje za 26 milijuna eura, istaknuo je Damir Kajin.

Istarski župan Valter Flego istaknuo je kako je njemu važno da se to atraktivno turističko zemljište stavi u funkciju turizma. Ovaj predmet prvenstveno je vlasničko pitanje i ne bih želio ulaziti u planove vlasnika, rekao je Flego.

Kamp je smješten u najzapadnijem dijelu istarskog poluotoka i udaljen je desetak kilometara od slovenske granice. Prostire se na površini od 330 tisuća četvornih metara i ima plažu dugu kilometar i 800 metara. U sklopu kampa je i 350 parcela sa strujom i vodom te 46 drvenih kućica s 866 ležaja, ukupnog kapaciteta tri tisuće osoba.

Više u tonskom prilogu. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.