Hrvatski radio

Radio Pula

Flego u posjetu Vrsaru

20.08.2014.

14:46

Autor: Dorina Tikvicki

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na jučerašnji dan općina Vrsar bilježi 6 posto više dolaska i 9 posto noćenja u odnosu na isto razdoblje protekle godine, pohvalio se, za jučerašnjeg posjeta župana Flega, načelnik Franko Štifanić.

Kao važne projekte za vrsarsko područje istaknuo je izgradnju Aquaparka Aquacolors uz cestu Poreč - Vrsar, južnog kraka porečke zaobilaznice prema Bijeloj uvali, što će, ocijenio je, značajno rasteretiti promet.

Jedan od prioritetnih projekata je i rekonstrukcija ceste kroz Vrsar za što je župan ponudio pomoć Općini. U planu su, također, i pročistač otpadnih voda u Vrsaru te kanalizacijska mreža za sela.

Od budućih projekata Štifanić je izdvojio i izgradnju garažne zgrade, te sportskog centra i dvorane, što se planira kandidirati na EU fondove. Na europske fondove Općina Vrsar planira kandidirati i projekt bazilike i samostana Svete Marije od mora koji je već u fazi revitalizacije. Naime, želja je Općine u sklopu samostana otvoriti istraživački centar za regionalne i lokalne studije, prvi toga tipa u Hrvatskoj.

Načelnik Štifanić istaknuo je i saniranje krova na Osnovnoj školi 'Vladimir Nazor' Vrsar. Ukupna vrijednost investicije iznosi oko 850.000 kuna, a financirala ju je Istarska županija.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.