Hrvatski radio

Radio Pula

Geneza u Purisu, najavljena žalba

11.05.2014.

16:17

Autor: Elvira Tripović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ulazak tvrtke za krizni menadžment Geneze u pazinski Puris otvara mogućnost nastavka proizvodnje i povratka na tržište, smatraju u sindikatu Purisa i odboru vjerovnika koji je nedavno prihvatio ponudu Geneze o unajmljivanju većeg dijela prostora pazinske tvrtke u stečaju.

Iz tvrtke Valipile, koja već surađuje s Purisom, najavljuju žalbu. Odlukom odbora vjerovnika o ulasku Geneze u Puris nitko neće biti oštećen, stečaj pokrenut u rujnu 2012. godine ide svojim tijekom, rekao je komentirajući odluku Odbora vjerovnika sindikalni povjerenik Dario Lukšić. Kao predsjednik Odbora vjerovnika, Lukšić objasnio je zašto je izabrana tvrtka za krizni menadžment.

Radnici Mirne odlučuju o suvlasništvu

Geneza je tvrtka koja u zadnje dvije godine uspješno, što znači uz povećanje proizvodnje, zaposlenosti i prodaje, provodi krizni menadžment u rovinjskoj Mirni. Direktorica Geneze Valentina Ljubešić očekuje skoro potpisivanje sporazuma o najmu poslovne cjeline Purisa d.d. Nakon pokretanja primarne proizvodnje uz 80 radnika Ljubešić najavljuje zapošljavanje i dodatnih 40 radnika.

Izjave Daria Lukšića i Valentine Ljubešić poslušajte u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

2 dana

Pulska noć

Pulska noć