Hrvatski radio

Radio Pula

Golfsko igralište neće se graditi kraj Motovunske šume

27.06.2014.

16:01

Autor: Fabijan Kale

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Jedan od najljepših istarskih krajolika kraj Motovunske šume i doline rijeke Mirne - neće se devastirati zbog izgradnje velikog kompleksa golfskih igrališta Brkač - poručili su predstavnici 'Zelene Istre' i 'Zelene akcije'.

Visoki upravni sud poništio je, naime, rješenje Ministarstva zaštite okoliša kojim je gradnja bila ocijenjena prihvatljivom. Na 240 hektara planiran je golfski kompleks sa 67 vila i popratnim sadržajem.

Sad je jasno da je utjecaj na okoliš i na prirodne vrijednosti na lokaciji koja se nalazi u blizini zaštićenih područja u dolini rijeke Mirne i prirodnog rezervata Motovunske šume vrlo vrlo teško izgraditi nešto takvih gabarita, dimenzija, takve izgrađenosti kao što se predlagalo ovim golf igralištem. Rekla je predsjednica 'Zelene Istre' Dušica Radojčić

Ovo može imati dalekosežne posljedice na cijeli niz drugih postupaka. Jedan od možda najeksponiranijih je bio i projekt golf resorta s pripadajućim apartmanima i hotelima na Srđu. Dodao je pravnik stručnjak 'Zelene akcije' Enes Ćerimagić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.