Hrvatski radio

Radio Pula

Grabar Kitarović posjetila Bujštinu

13.11.2014.

14:45

Autor: Branko Biočić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović posjetila je danas Bujštinu.

U Momjanu je razgledala vinski podrum Kabola vinara Marina Markežića, a u Kremenju ove godine otvorenu pivovaru San Servolo u koju su privatni poduzetnici uložili 4 milijuna kuna. Kolinda Grabar Kitarović rekla je da je impresionirana najmodernijom tehnologijom u proizvodnji vrhunskih vina i piva. Razgovarajući s poduzetnicima o problemima s kojima se susreću istaknula je kako je to sporost državne birokracije i nepredvidivost sustava, odnosno neprestano mijenjanje zakona i propisa, o čemu je i ona govorila u svom govoru na predstavljanju svog programa za Bolju Hrvatsku.

Predsjednička kandidatkinja Grabar Kitarović rekla je kako je njoj gospodarstvo jedno od temeljnih okosnica programa te drži da je malo i srednje poduzetništvo temelj za gospodarski rast, razvoj i otvaranje novih radnih mjesta u Hrvatskoj.

Nakon posjeta Bujštini nazočit će poslijepodne savjetovanju Hrvatskog društva ekonomista u Opatiji i panelu 'Što kažu mladi znanstvenici'.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.