Hrvatski radio

Radio Pula

Građani Pule protiv golfa na Muzilu

22.09.2014.

12:14

Autor: Branko Biočić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Građani Pule u većini se protive gradnji golf igrališta na Muzilu s pripadajućim hotelskim i rezidencijalnim kompleksom", pokazuju to rezultati ankete koje su na konferenciji za novinare iznijeli predstavnici udruge Zelena Istra.

Istraživanje je od 18. do 25. prošlog mjeseca provela tvrtka GFK na uzorku od 400 ispitanika. Rezultati pokazuju i da građani žele integraciju toga poluotoka u urbani sustav Pule, odnosno korištenje njegovih prostornih resursa za razvoj lokalnog poduzetništva i općeg društvenog standarda u gradu. Istraživanje je pokazalo da većina građana ne podupire odluku gradske vlasti o prenamjeni Muzila u hotelski resort s apartmanima i golf gralištem. Također, većina bi stanovnika Pule izašla na referendum i glasala protiv golfa na Muzilu.

Vjekoslav Gašparović iz Inicijative Volim Pulu-Za Muzil kaže: "Na temelju tih rezultata imamo sad ozbiljne argumente da tražimo izmjenu županijskog plana na temelju kojeg se i mijenjao GUP Pule, prostorni plan uređenja Pule, znači na temelju tih argumnentiranih teza tražit ćemo izbacivanje golfa iz županijskog plana"

Većina Puljana također podupire ideju da se objekti na Muzilu daju na korištenje lokalnoj zajednici. Dužica Radojčić ističe da građani smatraju da bi odluku o namjeni i načinu korištenja Muzila trebali donijeti oni sami.

Građanska Inicijativa "Volim Pulu - Za Muzil" oblijepila je grad jumbo plakatima s rezultatima istraživanja. Od državne Agencije za upravljanje državnom imovinom zatražila je da se neki objekti na Muzilu daju na privremeno korištenje lokalnoj zajednici, a 30 rujna predstavit će cijeli projekt.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.