Hrvatski radio

Radio Pula

Gradnja bazena u Puli

08.02.2014.

09:21

Autor: Džana Banić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Iako se o gradnji bazena u Puli govori već desetljećima, grad ga još uvijek nema a mladi talenti u sportovima na vodi, poput zlatnog vaterpolskog olimpijca Damira Burića, žele li napredovati u karijeri i dalje moraju odlaziti iz grada. Ipak, razgovori o toj temi postaju sve češći i konkretniji.

Rasprave o lokaciji i dimenzijama bazena još uvijek podsjećaju na poslovicu o pripremljenom ražnju i zecu u šumi. Jedino konkretno za što se Puljani mogu "uhvatiti" su riječi gradonačelnika Borisa Miletića koji je obećao da će se bazen sigurno graditi u ovom mandatu gradske uprave. 

U sklopu turističkog projekta na području Svete Katarine i Monumenta predviđena je, među ostalim, i gradnja bazena. Koncesionar tvrtka Kermas želi izgraditi bazen kao jedan od javnih sadržaja u sklopu projekta i to prema željama građana. Razgovori s klubovima, školama, umirovljenicima i svim drugima koji će se koristiti javnim bazenom vode se od prošlog ljeta, kaže pročelnik za prostorno uređenje Giordano Škuflić.

U sklopu projekta Brijuni Rivijere na sjevernom dijelu pulske luke izrađivači plana predlažu čak četiri bazena: natjecateljski, dječji, vanjski te onaj za rasplivavanje. Pulski gradski vijećnik Zrinko Kajfeš na javnoj raspravi o tom planu iznio je posve drugi prijedlog. Jedno je sigurno, kada bazena bude, on će morati biti izgrađen prema najvišim energetskim certifikatima jer je održavanje vrlo skupo, rekao je gradonačelnik Miletić. Neprihvatljivo je, dodao je, da velik dio gradskog novca namijenjen razvoju sporta umjesto u rad klubova odlazi na skupo održavanje bazena.

Više poslušajte u tonskom prilogu. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.