Hrvatski radio

Radio Pula

IDS proziva SDP zbog rovinjske Mirne

27.02.2014.

15:39

Autor: Elvira Tripović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sudbina rovinjske Mirne najnoviji je povod razdora koalicijskih partnera u Vladi IDS-a i SDP-a. Nakon nedavnih istupa istarskih SDP-ovaca koji su IDS-ovce optužili za zakulisne igre i šurovanje s tajkunima oko nekretnina tvornice ali i bolnice 'Prim. dr. Martin Horvat', iz rovinjskoga IDS-a poručuju kako i oni u slučaju Mirne sumnjaju u dobre namjere Ministarstva financija odnosno Vlade.

Istodobno priznaju da pojma nemaju tko je pravi većinski vlasnik Mirne i je li to doista Miroslav Kutle.

SDP-ovi saborski zastupnici iz Istre nisu se oglašavali kad se u Saboru razgovaralo o Mirni. Zato sumnjamo u dobre namjere Vlade odnosno Ministarstva financija koji tvornicu šalju u stečaj a u isto vrijeme ističu kako im je očuvanje radnih mjesta najvažnije. Tvrtka Geneza bila je jedini strateški partner kojeg smo mogli naći, kaže predsjednik zajednica podružnica IDS-a Milan Mihovilović

U rovinjskome IDS-u sumnjaju kako su, najavom da će u slučaju spekulacija oko nekretnina izmjenom plana na lokaciji Mirne predvidjeti park, nekima ipak poremetili planove.

Inače, Mirna će prema najavama biti temom poslijepodnevnog sastanka ministra financija Slavka Linića i rovinjskoga gradonačelnika, saborskoga zastupnika Giovannija Sponze.

Više poslušajte u tonskom prilogu u kojem predsjednik rovinjskoga IDS-a Branko Rajko govori kako se problem Mirne može riješiti, a vijećnik i opunomoćenik Grada u predstečajnom postupku nagodbe Petar Macura odgovara na novinarsko pitanje o vlasničkoj strukturi tvrtki Pluris Validus i Nikomat odnosno dioničarima koji su angažirali tvrtku Genezu da vodi krizni menadžment u Mirni, a s kojom je Grad Rovinj ušao u strateško partnerstvo s planom za propalu predstečajnu nagodbu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.