Hrvatski radio

Radio Pula

Inozemni policajci i ovog ljeta u Istri

04.07.2014.

14:37

Autor: Elvis Mileta

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Turiste će u Istri, uz hrvatske, čuvati i policajci iz Italije, Austrije, Slovenije i Srbije.

U Puli je predstavljen projekt 'Sigurna turistička sezona' u sklopu kojega već šestu godinu kolege iz susjednih zemalja pomažu hrvatskoj policiji u očuvanju visokih sigurnosnih standarda u jeku turističke sezone. 

Policajci će obavljati svakodnevne i uobičajene poslove i to u društvu svojih hrvatskih kolega, ali odjeveni u odore svojih policijskih postaja. Dvojica austrijskih policajaca bit će na službi u Rovinju, Talijani i Slovenci će službovati u Puli, a srbijanski inspektor će pomagati u sektoru krim policije.

9. Sigurna turistička sezona

 

Prema riječima načelnika istarske Policijske uprave Dragutina Cestara, projekt je u ovih šest godina, koliko se provodi u Istri, opravdao i svoje postojanje i sam naziv.

Osim u redovitim poslovima policijskog nadzora tijekom turističke sezone, projekt je i potpora u sprječavanju složenijih oblika organiziranog međunarodnog kriminala, poput krijumčarenja i trgovine ljudima, organizirane prostitucije, zlouporabe opojnih droga te drugih kaznenih djela.

Poslušajte više u tonskom prilogu. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

4 dana

5. Pula Marathon

Pula Marathon